Kořeněné kari s krevetami

Kořeněné kari s krevetami

Recept který Vám dnes představíme, jsem vařila tento víkend poprvé a to z jediného důvodu. Měla jsem hroznou chuť na něco pálivého, kořeněného a zároveň díky kokosovému mléku jemného. Indická kuchyně je moje oblíbená, tak doufám, že si jí oblíbíte i Vy.

  • Krevety s marinádou
  • 200 g krevet (já si teď oblíbila uzené krevety)
  • citronová šťáva
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • 1 lžička kurkumy (Grešík)
  • sůl
  • 2 cibule
  • stroužek česneku
  • 1 lžička římského kmínu (Grešík)
  • 1 chilli paprička
  • 3 hřebíčky (Grešík)
  • mletý koriandr (Grešík)
  • koření Garam Masala (Grešík)
  • 3 lžíce protlaku
  • 200 ml vody nebo vývaru
  • 250 ml kokosového mléka
  • cizrna, nebo červená čočka
  • čerstvý koriandr

Krevety si naložíme alespoň hodinu dopředu do marinády z oleje, nasekaného česneku, lžičku kurkumy, citrónové šťávy a soli.

Cibuli si nakrájíme najemno a restujeme na oleji, dokud nezačne chytat barvu, přidáme česnek, římský kmín, hřebíček a chilli papričku. Promícháme a přidáme koriandr a koření garam masala. Chvíli restujeme. Přidáme vodu nebo vývar a protlak. Pořádně rozmícháme. Vlijeme kokosové mléko a necháme vařit cca 20 minut. Do omáčky vsypeme červenou čočku, nebo sterilovanou okapanou cizrnu a ještě provaříme. Dochutíme solí.

Krevety si orestujeme na pánvi, nemusíme přidávat olej, jen vlijeme celou marinádu.

Když jsou krevety hotové, nandáme si na talíř kari, posypeme krevetami a čerstvým koriandrem.

Selský krám s.r.o.


Zanechte nám váš názor

* Souhlasím se zpracováním svých osobních údajů pro účely poskytnutí služby podle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (GDPR).